Besturingssystemen

Op deze pagina worden verschillende besturingssystemen, zowel nieuw als oud, verder toegelicht.Hierbij wordt de algemene informatie en de plus- en minpunten die bij deze besturingssystemen horen getoond.

Windows XP

Windows XP is een van de oudste besturingssystemen die nu nog in gebruik is. Windows XP is uitgegeven is het jaar 2001. Een aantal voordelen ten opzichte van voorgaande besturingssystemen van Windows waren bijvoorbeeld de nieuwe functies die beschikbaar kwamen op gebied van multimedia en verhoogde stabiliteit. Daarnaast was Windows XP ook een van de beter beveiligde systemen aangezien met de uitgave van Service Pack 2 het nieuwe Beveiligingscentrum ervoor moest zorgen dat al uw anti-virus software zoals een virusscanner en een firewall vanuit een programma te beheren waren. (meer…)

Windows Vista

Windows Vista is een besturingssysteem dat in 2007 is uitgebracht en het nieuwste systeem was na Windows XP. Windows Vista wordt vaak gezien als de onvoltooide versie van Windows 7 aangezien beide systemen erg veel op elkaar lijken, alleen Windows 7 beter draait. Ten opzichte van Windows XP waren er een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Zo werden er onder andere verbetering toegepast in de stabiliteit, betere beveiliging tegen bugs, virussen, malware. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies ingebouwd. Een aantal hiervan zijn: (meer…)

Windows 7

Windows 7 is uitgebracht in 2009 en lijkt erg veel op zijn voorganger op het grafische gebied, er zijn voor de gebruiker dan in eerste instantie ook weinig verschillen te zien. maar als we er dieper op in gaan blijkt dat Windows 7 toch beter is uitgewerkt. (meer…)

Windows 8

Windows 8 is de meest recent uitgebrachte besturingssysteem van Microsoft. Windows 8 is uitgebracht op 26 oktober in het jaar 2012. Het werd ontvangen met groot succes met een verkoop van 40 miljoen licenties in de eerste maand van verkoop. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de verkoopcijfers van Windows 7 voorbij gaan die na twee maanden verkoop op 60 miljoen stond. (meer…)